Bojtor Boglárka – Makó
– Az 5 hónapos Martin nagyon szereti a vizet, otthon is belenyomja a fejét fürdéskor – mondta anyukája Papp Éva, aki Facebook-on értesült a tanfolyam kezdetéről. A 16 hónapos Emma pedig már korábban is járt babaúszásra, és egyszerűen imádja a vizet. Édesanyja, Kisné Gulyás Anita ismerőseivel együtt érkezett, akik szintén hozták kisbabájukat.
A picik „edzője” Magosi Krisztina, már 18 évesen eldöntötte, hogy úszóedző lesz. Legfőbb vágya volt, hogy a kisebbekkel is foglalkozzon. Ezért hat éve már a babákat is oktatja. A foglalkozásokat 5-10 perc bemelegítéssel kezdte, majd a kicsik fokozatosan szoktak hozzá a merüléshez. Ilyen bevezetés például az arclocsolás, mellyel beindítják a kicsik veleszületett képességeit, a búvár reflexet. Ez azt jelenti, hogy lemerülve leáll a légzésük, így a vízből nem is nyelnek majd egy kortyot sem. A mai foglalkozáson részt vettek olyanok, akik már Algyőre is jártak babaúszásra. Ők már most, az első alkalommal is merülhettek a medencében. A kezdők majd idővel jönnek ebbe bele, de ők is profi búvárokká válnak majd. A legkisebbek, akik három hónaposan kezdik, sokkal edzettebbekké és ellenállóbbakká válnak.
A legtöbb szülő szerint azért fontos a babaúszás, mert így közelebb kerülhetnek gyermekükhöz, és egyben ez egy nagyon jó családi program is. Krisztina szerint a szülők hozzáállása változó, valaki nagyon félti szeme fényét, valaki viszont túl bátor. Egy-két alkalom után azonban már mindenki megszokja a közeget és így a babák is felszabadultabban lubickolnak. Ezután szombatonként várják a kicsiket és szüleiket a Hagymatikumba, ahol további foglalkozásokat tartanak majd. Akik kedvet kaptak, feltétlenül jelentkezzenek be telefonon Magosi Krisztinánál, a 06-70-4258-577-es számon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest