Hírek

Wolf Alexandra hisz a harmadik hely megszerzésében


 

– Egy fájó vereség a Fehérvár, egy 20 gólkülönbségnyi győzelem a  Debrecen, majd egy döntetlen a Dunaújváros ellen – ez csak az elmúlt  három mérkőzés mérlege,  változatos és hullámzó teljesítmény. Szombaton  azonban kötelező a győzelem a Kiskunhalas ellen, ha az ÉTV-Érdi VSE  szeretné megszerezni a harmadik helyet a bajnokságban.

– Nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy olyan együttes ellen lépünk pályára, amelyikkel folyamatosan egymást követjük a bajnokságban, egymás mellett  haladunk ugyanazért a célért. A Kiskunhalas meglepetéscsapat, duzzadnak  az önbizalomtól, amivel mi bizonyos helyzetekben hiányában vagyunk.

 – Az édesapjával állítólag parázs vitákat folytat telefonon a legutóbbi mérkőzésről, ő mit mond, kívülállóként, mi lehet a baj a csapattal?

– Az édesapám a legnagyobb kritikusom, de most ő is csak engem faggat, mi lehet az oka a hullámzó teljesítményünknek. Olyan helyzetekben  hibázunk, amelyekben máskor nem.

– Mintha a Metz elleni kiesés óta nem találná a csapat az igazi  formáját.

– Egyetértek, néhányakban az a búcsú komoly lelki törést okozott. A  játékosok saját maguk is keresik a megoldást arra, hogy megtalálják az  igazi formájukat, és megnyerjük azokat a meccseket, amikor mi vagyunk az  esélyesek. Nekem a futballedző párom is sokat segít, tanácsot ad és  sokat beszélgetek Kovács Annával, aki szintén fel tudja hívni a  figyelmem egy-egy hibámra. Persze a legtöbbet az edzőnk, Edina segít  nekünk. Amellett, hogy felhívja a figyelmet a hibáinkra, sok erőt ad  nekünk, bíztat bennünket és kifejezi, mennyire bízik bennünk. Ez sokat  jelent mindannyiunknak.

– Tavaly év elején kijelentetted, a csapat vezetésének elképzeléseivel ellentétben, az 5-8. hely megszerzése helyett te a negyedik hellyel  lennél elégedett. A csapat végül negyedik lett. Most kijelentetted, a  harmadik hely a cél. Megszerezhető?

–  Természetesen! Kellő alázattal, ha mindenki maximálisan teljesít, „odateszi magát”, szinte a parkettát is felszántja, meglehet! Már most  szombaton, a Kiskunhalas ellen is fontos lesz ez a hozzáállás.

 

ÉH / handball.hu