Hírek

15 centi hó is eshet ma estétől Csongrád megyében


Piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat  Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyék területére, így aki teheti, az ezekbe a térségekbe tervezett utazását halassza el. Ha az utazás nem várhat, csak teli tankolt járművel és téli gumikkal keljenek útra, az autóban vigyenek magukkal ivóvizet, meleg takarót, rövid nyelű hólapátot és síkosság mentesítő anyagot. Amennyiben út közben elakadnak, vagy veszélyhelyzetbe kerülnek, a 105-ös és 112-es segélyhívó számokon kérhetnek segítséget.
– A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősíti ügyeleti szolgálatát és aktivizálja veszélyhelyzet-kezelési csoportját – tájékoztatott Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, hozzátéve: folyamatosan tájékoztatják, és szükség esetén összehívják a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság mellett működő Katasztrófa-elhárítási Munkacsoport tagjait.
Azok, akik veszélyhelyzetbe kerülnek, úton rekednek, vagy ellátásuk veszélybe kerül, a 105-ös és 112-es hívószám mellett a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság telefonszámán, a 62/621-280-as telefonon is kérhetnek segítséget.
Makó Híradó-Katasztrófavédelem