Bojtor Boglárka- Makó
  – Mikor döntötted el, hogy mi leszel és miért? – kérdeztem Dobó Dollitól.
  – Már általános iskolás koromban fotóriporter szerettem volna lenni. Akkoriban nagyon tetszett a Panoráma című magazinműsor, ami ösztönzőleg hatott rám. Az is megfordult a fejemben, hogy haditudósító leszek – mondta Dolli, aki már 15 évesen megkapta első Zenit márkájú, szovjet fényképezőgépét. Gimnáziumi érettségit követően két évig tanult fotóriporternek. Később hét hónapig fényképezett egy a Karib-tengeren cirkáló üdülőhajón, majd a megyei napilap fotósaként is dolgozott. Ma már saját műterme van.
  – Melyek a kedvenc témáid?
  – Ha gép van a kezemben már jól érzem magam. Ilyenkor megszűnik körülöttem a világ. Arra a kérdésre, hogy mit szeretek legjobban fotózni, éppen ezért nem tudok válaszolni. Talán az újszülöttekről élvezem legjobban a képek készítését, főleg amikor alszanak. Az ébrenlétük ugyanis kicsit megnehezíti a dolgomat. De szeretem a kihívásokat – válaszolta.

Dolli műtermében. Készül a Maros Néptáncsoport tagjai portfóliója. A szerző felvétele

  A legtöbben kisgyermeküket szeretnék lefényképeztetni vele, de fiatal lányok és párok is szívesen csináltatnak magukról vele fényképeket. Egyik érdekes kérés volt, amikor négy barátnő köntösben szeretett volna pózolni kamerája előtt. Dolli már nem lepődik meg a különös ötletektől, mindenben benne van. Az előző karácsonyra például sok aktot is fényképezett, a képeket a lányok barátjuk karácsonyi ajándékának szánták. Egy kép retusálása átlagosan fél óra, egy portfólió fotózás pedig körülbelül 2-3 óra. Tehát ha húsz képpel dolgozik egy modellről, az átlagosan másfél-két napot vesz igénybe.
  – Szívesen állsz a fényképezőgép másik oldalára is?
  – Igen, bár magamat ritkán fotózom. Amikor a hajón dolgoztam, a kollégákkal rengeteget fényképeztük egymást, amit nagyon élveztem – mondta Dolli, akinek a képei itt tekinthetők meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest