Korom András-Makó

Január 7-én 21 óra 17 perckor 47 és fél centis testhosszal valamint 3180 grammal született meg a dr. Diósszilágyi Sámuel kórházban a makói térség első újszülöttje a kövegyi Nagy Aténa Édua. Mindketten egészségesek és jól vannak. A kislány édesapja a 41 esztendős Nagy György asztalos, édesanyja a 28 éves Fazekas Gyöngyi virágkötő. Aténa Édua gyakorlott szülők gyermeke, ugyanis a családjukban már hét gyermeket nevelnek.

A kislány a család nyolcadik gyermeke.

– A legnagyobb közülük a hét és fél éves Valentin, míg a legkisebb a másfél esztendős Auróra Bíborka – mondta Athéna édesanyja, aki kérdésünkre, miszerint terveznek-e kilencedik gyermeket is, azonnal azt mondta: nem.
  A szülök is népes családból származnak, az édesapa és az édesanyja is hét testvérével nőtt fel.
  – A Nagy család nemrégen, alig két és fél hónapja költözött a községünkbe – árulta el hírportálunknak  Galgóczkiné Krobák Mária Anna, Kövegy polgármestere, aki a község nevében babakelengyét ajándékozott az első térségi újszülöttnek. Hozzátette, bár csak 428-an laknak a községben, mégis viszonylag sok a fiatal közülük. Összesen 98 kövegyi még nem töltötte be a 18-dik életévét, közülük 16-an általános iskolások, míg 18-an még csak óvodába járnak. Amúgy kövegyi baba utoljára hat esztendővel ezelőtt lett a térség első újszülöttje.

Kövegy polgármestere csokorral köszöntötte a kislányt és édesanyját. A szerző felvétele.

Az édesanyjának és a kislánynak Buzás Péter polgármester, a Makói Többcélú Társulás elnöke a virágcsokor mellett egy ugyanolyan 100 ezer forintos utalványt ajándékozott, mint amilyet a minap az első makói baba, Hatvani Márkó kapott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest