Makó

Makón egyeztettek a helyi védelmi bizottság vezetői


A találkozón – amelyen részt vett Balázs Gábor tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mellett a makói katasztrófavédelmi megbízott, Izsák Kitti tűzoltó zászlós is – megegyeztek, hogy január 31-ig összehívják a bizottság teljes létszámú ülését, amelynek feladata lesz a szervezeti és működési rend mellett a munkaterv és az elemi költségvetés elfogadása is.
A logisztikai feltételekről is megállapodás született: a helyi védelmi bizottság működési helye a járási hivatal lesz, míg vezetési pontnak a makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot jelölték ki.
A bizottság tagjai lesznek: Makó város polgármestere és a kormányhivatal közegészségügyi és vízügyi helyi vezetője mellett ketten a térség 14 polgármestere közül. A többi polgármester állandó meghívottként vesz majd részt az üléseken, hasonló státuszban vesz részt a munkában a Magyar Közút Zrt. és az Országos mentőszolgálat képviselője is.
A helyi védelmi bizottság működése kezdetén a vezetéstámogató, a katasztrófavédelmi és a honvédelmi munkacsoportot is megalakítja.
Arany-Tóth Attila szóvivő
Katasztrófavédelem