Hírek

Jeges élmény Makón


 

Bojtor Boglárka-Makó
  – Minden nap idejárok korcsolyázni, van, hogy naponta kétszer is. Szeretem a sebességet és ez egy remek módja, hogy kimozduljak a négy fal közül. Saját korcsolyámon tanultam meg, körülbelül egy hét alatt. Sokat segített, hogy a görkorizás már jól ment előtte is – mondta a 12 éves Kelemen Zita. A makói pálya rajongója nagyobb esésekre nem emlékszik, még a korzás megtanulása alatti időben sem. Már nem érez félelmet ha rálép a jégre, s egyáltalán nem tartja azt veszélyesnek.
  – Milyen gyakran járnak ide és mikor tanultak meg korcsolyázni? – kérdeztem egy másik lelkes korcsolyázótól Tábori Zoltántól, aki a családjával jár ide kikapcsolódni.
  – Hetente kétszer, háromszor jövünk el csúszkálni. Nagyon jó sportnak tartom, ellazít és egy tökéletes családi program. A gyerekekkel együtt tanultuk meg, akik már 4 évesen elkezdték. Mindenkinek saját korcsolyája van. – mondta hírpotálunknak.
  – Szeretik a száguldást? Mennyire tartja veszélyesnek ezt a sportot?
  – Inkább a biztosra megyünk nem gyorsítunk fel annyira. A veszélyét pedig 10-es skálán 4-es szintűnek gondolom – mondta Zoltán, aki Kiszomboron lakik és a közelség miatt választja ezt a pályát. Néha Szegeden és Szentesen is megfordulnak, hogy kipróbálják az ottani pályákat.

Tábori Zoltánék hetente kétszer-háromszor is a jégre lépnek. A szerző felvétele.

  – 5 évestől 60 éves korig járnak ide vendégek. Családok és baráti társaságok fordulnak meg itt legsűrűbben. Az idén már rengeteg barátság is szövődött a jégen. Tanítási időben pedig naponta 120 diák korcsolyázik délelőttönként. A vendégek körülbelül felének már van saját korcsolyája. Karácsonyra a gyerekek is előszeretettel kérik ajándéknak. A pihenők során a felnőttek körében a forralt bor, a gyerekeknél pedig a forró csoki a sláger – mesélte Nagy Ferencné, aki alkalmazottként dolgozik a makói jégkorcsolya pályán.
  – Hogyan lehet megtanulni korcsolyázni?
  – Az oktatást a Tourinform szervezi kezdők és haladók számára, de a felnőtteknek csak kezdő tanfolyamot indítanak.