Hírek

Van megoldás a macskajajra


Ízlés és igény szerint javasolt a szódabikarbónás ásványvíz, paradicsomlé, friss narancslé fogyasztása. Ezeken kívül igyunk sok vizet, együnk C-vitamint, multivitamint, brokkolit, karfiolt (méregtelenítés), illetve sok cukrot!

Sport-tevékenység: Köztudomású, hogy alkoholos befolyásoltság után a másnaposság kezelésére jó módszer valamilyen sport végzése, közvetlenül a másnaposság idején. Sportolás és mozgás közben az emberi szív gyorsabban ver, ezáltal nagyobb mennyiségű oxigént képes szállítani, ezáltal felgyorsítva a méregtelenítés folyamatát.

Oxigén: Egy 1999-es tudományos felmérés és kísérlet eredményeként, a New York Timesban megjelentetett tudósítás szerint, a másnaposság tünetei gyorsan megszüntethető, ha a beteg növelt mennyiségű oxigént kap. A kísérletben két csoportban vizsgálták az embereket, egyik csoport 80% oxigén, 20% nitrogén összetételű „levegőt” kapott, a másik csoport a normális 30% oxigén, 70% nitrogén elegyet. Az első csoportból 17%-a a betegeknek volt még rosszul a kezelés után, a kisebb oxigént tartalmazó elegyet kapó csoportból 30%. Orvosok,nővérek és búvárok jelentései szerint az oxigén adagolása a megfelelő mennyiségben a legjobb megoldás a másnaposság kezelésére.

A „kutyaharapást szőrével” közkeletű téveszméjével ellentétben az alkoholfogyasztás nem segít a másnaposságon, hanem ront rajta. Másnaposságot ne pirulák alkalmazásával csökkentsük, ingerelheti a gyomrot, és az alkohol felerősítheti az egyes gyógyszerekben található acetaminofenek májkárosító hatását, és támadja a gyomor nyálkahártyáját. A kávé fogyasztása sem javasolt, mivel a bennük lévő csersav izgatja a gyomornyálkahártyát, a koffein pedig fokozza a savtermelést, ami gyomorégést, émelygést, hányást okoz.

KH