Hírek

Nem lehet városon belül utazni a távolsági buszokkal


 

Korom András-Makó

A testület még november 28-i ülésén döntött a helyi autóbusz-közlekedésre kiírt pályázat eredményéről, mely értelmében a helyi autóbusz-közlekedést a Tisza Volán Zrt. biztosítja 2013. január 1-je és 2018. december 31-e között.
Az ebben a pályázatban nem szereplő, a helyközi autóbuszokkal végzett helyi személyszállítással kapcsolatos a közlekedésért felelős minisztériummal és a Tisza Volánnal kötött háromoldalú megállapodás
értelmében a szolgáltatás idén december 31-ével megszűnik. A Tisza Volán Zrt. bruttó 2 millió 138 ezer forintért vállalná, hogy ezt az szerződést egy évre meghosszabbítsa.
A szolgáltatótól a városnak átadott információk szerint azonban az ezt a szolgáltatást igénybe vevők száma minimális. Ami nem csoda, hiszen, aki a városon belül közlekedő buszra száll, annak 190 forintba kerül a jegye, míg aki helyközi autóbuszt veszi igénybe városon belül, annak már 250 forintot kell fizetnie.
A makói testület, mérlegelve szolgáltató ajánlatát, és az azzal kapcsolatos keresletet, úgy döntött, lemond erről az önként vállalt kötelezettségéről, azaz egyelőre nem fogadta el a Tisza Volán ajánlatát.

Buszra várók. Helyben helyi járattal közlekednek. A szerző felvétele.