Hírek

Utolsó előtti pillanatok, utolsó tippek


Bizonyára sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást. Karácsony előtt nem mindenki ér rá boltokba rohangálni, kevés kis szabadidejét vásárlással tölteni. Előfordul azonban olyan helyzet is, amikor nem tudjuk, mit is kellene vásárolni, minek örülnének igazán. Bevallom őszintén, nekem is komoly fejtörést okoz a megfelelő ajándék kiválasztása.

A szombat délelőtti Kaposvárt járva tapasztaltam, hogy bizony nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Szinte lehetetlen volt parkolni a nagyobb üzletek környékén, a kereskedők komoly vásárlói rohamról számoltak be. Zárójelben jegyzem meg, van azért pénz a háztartásokban.

Irományomnak azonban nem a hazai pénztárcák elemzése a célja, ezért visszatérek a karácsonyi ajándékozáshoz. Könyv, CD, DVD, parfüm, telefon, laptop, különböző háztartási berendezések, ruhaneműk gazdagítják szeretteinket ezekben a napokban, ám lehet, hogy nem is ezekre a dolgokra vágynak. Nagyon kellemes karácsonyi vásár zajlik a város központjában, talán célszerű ott is körülnézni. A kézműves termékektől kezdve a festményekig számos tippet lehet szerezni egy séta során. Csempőkék, porcelánok, illatosítók, fonott kosarak, bőrdíszművek, kézi készítésű ékszerek, ruhaneműk is találhatók ma estig, ugyanis eddig tart az adventi vásár. Holnap már a kereskedő is karácsonyra készül, családjával várja a szentestét. Igaz, néhány üzlet még nyitva lesz hétfőn is délig, így aki lemarad, még kap egy utolsó esélyt.

Én mindenesetre inkább a Fő utcai vásárt javaslom, hiszen ezzel a hazai vállalkozókat támogatjuk, hazai terméket vásárolhatunk. Az pedig nem utolsó szempont, hogy közben egy pohár forralt bor, vagy éppen krampampuli is jól esik a hidegben. Gyermekeknek forró csokit is árulnak.

Kraft Róbert