Korom András-Makó

  Hegedűs D. Géza, Szalma Tamás, Réz András filmesztéta, Kútvölgyi Erzsébet és Gyarmati Antal, azaz a Páger-díj kuratóriuma javaslatára a makói képviselő-testület decemberi zárt ülésen egyhangúlag Cserhalmi Györgynek ítélte az idei Páger-díjat, aki a jeles elismerést a január 27-én délelőtt 11-kor a Hagymaházban kezdődő ünnepségen veszi át.
  Cserhalmi György szerint Páger Antalról mindenkinek van egy kedves története, hiszen ő a magyar színház mesevilágának egyik főszereplője. A díjazott az idén is Téni bácsi kedves arany pecsétgyűrűjének mását kapja, amelyet a leszármazottak hozzájárulásával készíttet el évről évre egy példányban az önkormányzat. A díjat 2002 óta adják át, tavaly Kútvölgyi Erzsébet Kossuth- és Jászai-díjas érdemes művész kapta.
  A Kossuth- és Balázs Béla-díjas Cserhalmi György 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a debreceni Csokonai Színház szerződtette. 1972-től 1975-ig a veszprémi Petőfi Színházban játszott, majd 1977-ig ismét Debrecenben. 1979-ig a Nemzeti Színház, majd a Magyar Filmgyártó Vállalat művésze. 1982-ben a Budapesti Katona József Színház alapító tagja. 1989-től ismét a Nemzeti Színház szerződtette, 1991 óta szabadúszó. Alapítója a Labdatér Teátrumnak. 2007-ben Zalaegerszegen rendezőként is bemutatkozott. Arthur Miller Pillantás a hídról című művét vitte színre. Több mint kétszáz filmben játszott, számos Oscar-díjra jelölt film szereplője. Wim Wenders német filmrendező, forgatókönyvíró a 10 legjobb színész közé választotta be Cserhalmi Györgyöt.

Cserhalmi György néhány arca:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest