Hírek

Kerékpárral járt betörni


A 27 éves alkalmi munkás férfi üzemanyaglopásból egészítette ki a jövedelmét. Benzin és gázolaj reményében több mórahalmi és ásotthalmi tanyára, illetve házba ment be. Legtöbbször a sértettek figyelmetlenségét, vagy „nemtörődömségét” használta ki, ugyanis általában nyitott kapukon jutott be az áldozatai portájára. Mórahalmon például addig kerékpározott, amíg olyan ingatlant nem talált, ahol a kaput és a garázsajtót sem zárták be.
A mórahalmi rendőrőrs nyomozói tegnap tartottak házkutatást a férfi által lakott ásotthalmi tanyában, ahol több bűncselekményből származó tárgyat: láncfűrészt és benzines kannákat is lefoglaltak. A fiatalember ezután beismerő vallomást tett, eddig nyolc betörést, illetve lopást ismerve el. A szegedi rendőrkapitányság mórahalmi rendőrőrse kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
A rendőrség kér mindenkit, hogy saját érdekében zárják be a lakásuk, garázsuk, autójuk ajtaját, értékeiket ne hagyják őrizetlenül jó látható, könnyen megközelíthető helyen.
Makó Híradó-CSMRF