Polner Eörs hangsúlyozta: modern és rugalmas közigazgatás épül, mely során elérkeztek egy olyan fordulóponthoz, amikor a polgárok a saját bőrükön érezhetik, hogy az állam erős, méltányos és tisztelhető. Hozzátette: bízik abban,hogy  az elmúlt két évben is sokan érzékelték már, hogy gyorsabb az ügyintézés, rugalmasabb a közigazgatás struktúrája. Ez a mostani változás “felrakja a koronát” az eddigi átalakításra – mondta.
A kinevezés alapján január 1-jétől, ahogy arról már beszámoltunk, Bodó Imre, Tiszasziget eddigi polgármestere lesz a szegedi, Holubán Csilla a csongrádi, Makó András a hódmezővásárhelyi, Darabos Orsolya a kisteleki, Weszely Tamás a makói, Szántó Mária címzetes főjegyző a mórahalmi, Tóth Flórián pedig a szentesi járás vezetője.
A kinevezések nyomán két esetbenmerül fel az összeférhetetlenség. A címzetes főjegyző mandátuma december 31-ével lejár, így január elsejével átveheti hivatalát, míg a tiszaszigeti polgármesternek január 31-ig kell lemondania településvezetői címéről, és az időközi választásig az alpolgármester irányítja majd a falut – mondta Polner Eörs.

Makó Híradó-MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest