Hírek

Weszely Tamás vezeti a makói járást


A megyében 7 járás működik majd, a csongrádi járást Holubán Csilla, a hódmezővásárhelyi járást Makó András, a kisteleki járást Darabos Orsolya Katalin megbízottként, a mórahalmi járást Szántó Mária, a szegedi járást Bodó Imre, a szentesi járást Tóth Flórián vezeti majd.
A makói járási hivatal élére kinevezett Weszely Tamás 1974-ben született Budapesten. 1998-ban a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen agrármérnökként, 2000-ben a Szent István Egyetemen agrárközgazdászként diplomázott. Emellett közbeszerzési referens, valamint létesítménygazdálkodási menedzser szakképesítést is szerzett. 1998 és 1999 között a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének tudományos munkatársaként dolgozott, 1999 és 2002 között a makói polgármesteri hivatal vidékfejlesztési referenseként tevékenykedett, 2001-től 2003-ig óraadó volt a Szegedi Tudományegyetemen. 2000 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal kistérségi megbízottjaként is dolgozott. 2003-tól csoportvezető és irodavezető volt a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, 2007-től gazdasági vezetőként dolgozott a Makói Oktatási Központban, majd 2008-tól 2011-ig ismét a hódmezővásárhelyi hivatalban megbízott tanácsadóként dolgozott. Házas, három gyermek édesapja.
A Makói Járási Hivatal székhelye: Makó. A makói járáshoz tartozó települések: Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádalberti, Csanádpalota, Földeák, Királyhegyes, Kiszombor, Kövegy, Magyarcsanád, Makó, Maroslele, Nagyér, Nagylak, Óföldeák, Pitvaros.

Makó Híradó összeállítás