Sport

Sporttagozatot indít a KERI


A jövőre 90 éves intézményt leginkább tornászairól ismeri a sportszerető közönség. A következő tanévtől azonban már nem csak a lólengést, a gyűrűgyakorlatokat és a többi tornászszerek használatát sajátíthatják el diákok, hanem kézilabdázni  és focizni is szakemberek irányításával fognak a beiratkozó mai nyolcadikosok. A Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola a Makói Oktatási Központ Szakképző Iskola és Kollégium tagintézménye ugyanis összefogott a helyi sportegyesületekkel, s a kilencedik évfolyamon sportosztályt indít.
Az emelt szintű testnevelés oktatás indításához az ötletet az adta, hogy már három éve testnevelés fakultáció működik a KERI-ben, illetve évek óta több labdarúgó diák tanul az intézményben.  Ezért kezdeményezték a beszélgetéseket a helyi női – és férfi kézilabda, illetve a MUFC vezetőivel.  A heti öt-hat testnevelés órából álló tagozaton, csoportbontásban, felkészült szakemberekkel, első osztályú körülmények között űzhetik kedvenc sportágukat a diákok.
A kézilabda órákat az egykori NB I-es Baunok Bernadett, a Contitech-Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület vezetőedzője tartja majd. A futball órákat pedig Kolozsvári János, a Maros-menti Utánpótlás Futball Club szakmai igazgatója irányítja.
A majdan a sporttagozaton érettségiző diákok a 13. évfolyam végén sportedzői OKJ-s végzettséget is szerezhetnek.

Makó Híradó