Hírek

Német és osztrák vendégeket hoznának a makói fürdőbe


– Nem az a célja a kormánynak, hogy mindenki diákhitelt vegyen fel, hanem az, hogy csak azok tanuljanak a felsőoktatásban, akik valóban diplomát akarnak szerezni – mondta hírportálunknak Mágori Józsefné, Makó országgyűlési képviselője. Hozzátette: a ma működő rendszer szerint ugyanis a végzősök 45 százaléka nem kapja meg a diplomáját, miután nem tudja letenni az ahhoz szükséges nyelvvizsgát. Mágoriné szerint aki komolyan veszi a tanulást, s felveszi a tandíjat, az végzése után biztos álláshoz juthat, így számára nem lesz gond annak visszafizetése.
Megnyugtatta egyúttal a szociális rendszer átszervezése miatt felkavarodott kedélyeket, az sem a makói, sem a földeáki szociális otthont nem érinti és nem jár együtt elbocsátással sem.
– Felvettem a kapcsolatot egy olyan céggel, mely azt ígéri, hogy a makói fürdőt “elhelyezi” Európa térképén, azaz ismertté teszi azt a német és az osztrák piacon is. Mégpedig úgy, hogy – utólagos sikerdíjért – az ottani társadalombiztosítás finanszírozásával hozna vendégeket a Makovecz-fürdőbe. Nem hagyhatjuk, hogy a Hagymatikum csődbe menjen – tette hozzá. Mágoriné reagált a katasztrófavédelmet a napokban ért politikai nyilatkozatokra is. Elmondta: az abba integrált tűzoltóságot olyan helyzetbe hozták, hogy az valamennyi településre elérjen 5-7 percen belül. Ez Makó térségében azt jelentette, hogy – fölös városi kapacitást átszervezve – Tótkomlóson állítottak fel tűzoltóságot. Onnan a lánglovagok nem csak a közeli Békés megyei településekre érnek el 7 perc alatt, de a makói kistérség északi részén lévő településekre is.

MH