Makó

Makói műkörömdivat: fenyőt és harangot is kértek már


 

Bojtor Boglárka – Makó
– Gyermekvállalás után, kisgyermekes anyukaként nehéz elhelyezkedni, ezért olyan munkát kerestem, amit gyerekek mellett is könnyen végezhet az ember. Elolvastam egy hirdetést, ami felkeltette a figyelmemet a szakma iránt – mondta hírportálunknak Pásztor Zoltánné Erika műkörmös, aki a Soproni utcai otthonában rendezte be szalonját.

Pásztorné Erikát nem lepik meg a különleges kérések.

– Mi az aktuális műköröm divat és hogyan készülnek ezek? – kérdeztem.
– Manapság rendkívüli népszerűségnek örvendenek a különböző gél lakkok, mely fő oka a gazdag színválaszték, ezért a vendégek többsége úgynevezett “teli” körmöket, azaz az egyszínű műkörmöket választja. A tél beálltával és a karácsony közeledtével a nők előszeretettel döntenek a piros szín vagy a kékes árnyalatok mellett. Sokan e mellé körömékszereket választanak, amit porcelán technikával lehet ráépíteni a kész műkörmökre. Elkészítésük általában másfél órába telik és a végeredmény négy hétig marad fenn – mondta Pásztorné Erika.

Készül a műköröm.

Elmondta, az ünnepek előtt többen kérnek fenyőfát, harangot, pingvint vagy éppen mikulásvirágot a körmükre. Túlságosan különleges kérések nem jellemzők, hiszen vendégei leginkább a 30-as 40-es éveiket töltő hölgyek közül kerülnek ki, igaz találkozott már kivételekkel is. Az eddigi legextrémebb kérés pedig egy rajongó Bayern Münchenes körme volt.

És a végeredmény. A szerző felvételei