Hírek

Ezrest ér a Katica Tanyára leadott földlabdás fenyő


Az ország egyedülálló élményközpontja mindig élen járt a környezettudatosságban, és karácsonyi programjuk is ezt bizonyítja. A Katica Tanya olyannyira óvja a természetet, hogy a két ünnep között vagy legkésőbb vízkeresztig beváltja a földlabdás fenyőket, és még fizet is érte. A programot hagyományteremtő céllal hívják életre.

„Zöld szellemben gondolkodunk a Katica Tanyán, mert fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk látogató gyerekekben minél kisebb korban tudatosodjon a környezetvédelem. A karácsony is remek alkalom erre, hiszen a gyerekek legtöbbször azt látják, hogy az ünnepek után a szemétbe kerül a fa. Úgy döntöttünk, hogy rendhagyó módon beváltjuk a családok földlabdás karácsonyfáit, és 1000 Ft-ot fizetünk értük. Ezzel motiváljuk a szülőket arra, hogy ne kivágott, hanem földlabdás fát vásároljanak, egyben a gyerekeknek megmutatjuk, miként lehet környezettudatosan gondolkodni, és elmondjuk nekik, ily módon hogyan kerül vissza a környezetbe a fa. Akinek kedve van, a későbbiekben nyomon is követheti a fenyőfája fejlődését” – mondja Handó János, a Katica Tanya ötletgazda-tulajdonosa.

Bár a karácsonyfákat nem az erdőkből, hanem az erre szakosodott „fenyőfa-ültetvényekről” termelik ki, mégis sokaknak – legfőképp a környezetnek – fontos, hogy az ünnepek idején használt fák visszakerüljenek a természetbe. Azonban nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy a földlabdás fákat kiültesse a kertbe, ezért érdemes olyan helyre vinni, ahol ezt biztosítják.

KH