Makó

Ne induljanak útnak Makó térségében, még a hókotró is elakadt – frissítve


Nem közlekedhetnek a járművek a 43-as úton Makó és Apátfalva, Makó és Csanádpalota között, továbbá Makó-Rákos térségében. A 43-as úton egy keresztbe fordult kamion miatt torlódtak fel a járművek, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hókotrója sem tud ezen a szakaszon tovább haladni. A közút kezelője Szentes és Hódmezővásárhely térségéből csoportosított át hókotrókat.
Várhatóan kora délutánra sikerül az utakat járhatóvá tenni a térségben.

– Felhívjuk a figyelmet, hogy aki teheti, halassza későbbre az utazást ebben a térségben, aki elindul, csak téli gumival és teli tankkal induljon el, legyen takaró és meleg ital is a járművekben, hiszen előfordulhat, hogy várakozni kell út közben – közölte hírportálunkkal Arany-Tóth Attila, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője.

Délre Makó és Nagylak között egy sávon megindult a forgalom a 43-as főúton. A határátkelő is nyitva van, azonban továbbra is csak azoknak érdemes útnak indulni, akiknek utazása halaszthatatlan. Itt a kilépő forgalom 1 óra várakozásra kényszerül. Makó és Csanádpalota között továbbra sem lehet közlekedni. Makó és Kövegy, illetve Makó és Maroslele felé felé viszont  dél óta már járható az út. És járható, sőt szinte telejsen száraz az M43-as autópálya egy sávja.

MH információ