Korom András – Makó

– A januártól tagkórházként üzemelő makói Diósszilágyi Sámuel Kórházban működni fog a 24 órás gyermek-egészségügyi ellátás, a szülészet-nőgyógyászat, valamint a magasabb szintű sebészeti osztály részeként az alapszintű traumatológiai ellátás is – hangsúlyozta Mészáros János, a Dél-Alföldi Térségi Egészségszervezési Központ igazgatója azon a sajtótájékoztatón, mely előtt a helyi kórház jövőjéről és a vásárhelyi Erzsébet kórházzal való integrációjáról tárgyalt Makó és kistérsége polgármestereivel. Az összevont kórház vezetője, ahogy azt már megírtuk, december 1-je óta Kallai Árpád, a vásárhelyi kórház eddigi főigazgatója, aki külső szakértők bevonásával alakítja ki a működés struktúráját.

Megnyugodtak a kistérség polgármesterei. A szerző felvétele

Buzás Péter polgármester hangsúlyozta: egy kivétellel minden nyitott kérdésben sikerült nyugvópontra jutniuk a több mint kétórás tárgyalás alatt. A kivétel az a kívánság, hogy legyen egy tízágyas aktív reumaközpont a makói kórházban. Ez a városnak a gyógyvíz és gyógyiszap kihasználása érdekében fontos. Mészáros János azt ígérte, hogy a város kérését illetékes szervekhez továbbítja. A polgármester hozzátette: folytatódik majd a tárgyalás az új kórházi struktúra kialakításáról a térség polgármesterei és a Dél-Alföldi Térségi Egészségszervezési Központ igazgatója között. A makói polgármester nem titkolta: továbbra is aggályosnak tartja a kórház hosszú távú jövője szempontjából az összevonást. Azt eredménynek nevezte, hogy a kormányzat tartotta a szavát, és megmarad  – ha köztes megoldással is – a makói szülészet, gyermekellátás és traumatológia.

Kérdésünkre, hogy tartanak-e a kórház sorsával kapcsolatos lakossági fórumot, azt mondta, hogy azt szükségtelennek látja.

Mészáros János és Buzás Péter a makó kórházról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest