Nem lesz tűzijáték, csak egy sztárvendég lép fel és nem a városi sportcsarnokban rendezik, de mégsem marad el a Makói Magán Zeneiskola hagyományos újévi koncertje.

Viszont különlegességgel készülnek az intézmény tanárai és diákjai: a hangversenyt Bert Alders, a Fúvószenei Világszövetség elnöke vezényli majd. A koncertre a zeneiskola egykori, ma már külföldön élő zenésznövendékeit is hazavárják. A belépőket már árusítják is a Hagymaházban, mely színháztermében azonban csak valamivel több mint 400 vendég talál magának helyet.

Mint arról beszámoltunk, a város nemrégiben arról döntött, hogy nem rendezi meg a koncertet, ugyanis a tűzvédelmi jogszabályok szigorítása miatt nem engedélyezte a Katasztrófavédelem, hogy a 630 személy számára biztonságos sportcsarnokba beengedjék a hangverseny szokásos 1500 főnyi közönséget. Bálint Márta, a Makói Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője a napokban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a városvezetés igazságtalannak érezte, ha csak 4–500 vendég élvezhetné az újévi koncert nagyszabású, egyedi színpad-, fény- és hangtechnikát felhasználó, több milliós költségvetésű rendezvényét, ezért azt nem rendezi meg.

Csikota József, a Magán Zeneiskola igazgatója azonban úgy döntött, mégis folytatják az évtizedes hagyományt, ezért a koncertet önerőből tartja meg az intézmény.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest