Ha napsütést szeretnének látni a következő napokban, jobban járnak, ha előveszik nyáron készült családi fényképeiket, ugyanis annyi de annyi felhő lesz az égen, hogy még. Rövid időre azért néha megtekinthetjük életünket szebbé tevő tűzgolyót, csütörtökön pedig nem csak a felhők közül bukkanhat ki, hanem akár órákig is süthet.

Letargiára azonban semmi ok, elvégre tél jön vagy mi. Ma már szomorkás, hideg és csapadékos időben volt – és lesz is még – részünk Barcson, mindössze 3-4 fokos csúcshőmérséklettel. Az ország több pontján havazott már ma is. Holnaptól sem számíthatunk túl sok jóra, ugyanis citromsárga figyelmeztetést adtak ki az ország nyugati és középső részére a 70 km/h-t meghaladó szél miatt.

A szombatig szóló prognózis szerint a nappali csúcsok 2-4 fok körül lehetnek, míg a hajnali mínuszok 1-3 körül alakulnak. Kivételnek számít csütörtök és péntek reggel, amikor mínusz 6, illetve 7 fokra kelhetünk. Szombattól stabilizálódik a hőmérséklet, nappal és éjszaka egyaránt a nullára ragad a hőmérő higanyszála. Komolyabb csapadékra kedd, szerda és szombat esélyes Barcson.

Nem slusszpoén ugyan, de az előrejelzés végére nem árt némi orvosmeteorológia sem. Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. Vezessenek tehát óvatosan, s ha nem ülnek autóba, akkor a hideg ellen igyanak meg egy jó pohár forralt bort. Na jó, lehet tea is.

Kraft Róbert

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest