Korom András – Makó

Szépen nyugodtan hajtanak a kerékpárosok a Csanád vezér tér környékén, de nem a kerékpárúton, hanem a járda gyalogosok számára fenntartott részén. Ahol elfogy a járda, ahogy a Spar parkolójánál is, ott sem szállnak le, hanem a parkon keresztül folytatják útjukat. Széles csapást taposva a füvön. Akinek kedve szottyan közülük, az a kijelölt gyalogátkelőhelyet is legyűri. De nem úgy, hogy leszállva átballag, hanem a nyeregben maradva kerekezik át azon. Se jobbra, se balra nem nézve. Az úttestre szerencsére nem merészkednek, hiszen ott viszonylag nagy az Újváros, illetve Földeák felé, vagy arról érkező forgalom.

Abszolút szabálytalanul a gyalogátkelőn. A szerző felvétele

Hiába a közeli városközpont járdájára felfestett, a gyalogosforgalmat a kerékpárosokétól elválasztó sárga vonal, bizony a bicajosok időnként semmibe sem veszik azt.

– Minden reggel itt megyek, majd délután erre jövök vissza, s számos alkalommal ütköztem már biciklisbe. No nem azért, mert tántorogtam volna a járdán. Ellenkezőleg, a kerékpárosok kalandoztak át a gyalogosok részére – osztotta meg tapasztalatait hírportálunkkal Varga Béláné. Az asszonyt egy alkalommal baleset is érte. A lábán hajtott át egy magáról megfeledkezett másik asszony. – Szerintem leginkább a nyugdíjasoktól kell tartani. Azok vagy nem tudják, hol kell biciklizniük, vagy megszédülnek menet közben – szűrte le tapasztalatát egy másik helybéli gyalogos. Oláh Ferenc szerint a fiatalok időnként ugyan jobban hajtanak, de legalább jó helyen mennek.

Azt azonban magunk is tapasztaltuk, ha feltűnik a rendőrségi autó, a a bicikliseknek egyből eszükbe jutnak a közlekedési szabályok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest