Az eddigi legnagyobb felbontású, 16 gigapixeles fotón fedezhetik fel az érdeklődők az inka romváros, a Machu Picchu titkait.
A kollázs 1920 képét egy 400 mm-es lencsével ellátott Canon 7D kamerával, fotórobot segítségével készítette Jeff Cramer, a Rainforest Expeditions munkatársa, akinek a cége turistautakat szervez Peru természeti kincseihez, főként az Amazonas vidékére. A 18 gigapixelnyi képadatot a Gigapan elnevezésű számítógépes programmal állították össze a végső, 15,9 gigapixeles fotóvá.
Mint Cremer a gigapixelperu.com honlapon közölte, 11 és fél órán át tartott a nagyfelbontású kép feltöltése az internetre. Reményei szerint a különleges fotó hatására jobban tudatosul az emberekben, hogy milyen veszélyeknek van kitéve ez a történelmi helyszín, amelyhez évente több millió turista látogat el. Az inka romvárost 1983-ban az UNESCO az emberiség kulturális és természeti örökségévé nyilvánította, majd 2007-ben egyike lett a világ új hét csodájának. Az Andokban festői környezetben fekvő város, amely a 15. században a spanyol hódítók érkezése előtt épült, mára az inka világ legismertebb jelképévé vált. A zoomolható fotó ide kattintva tekinthető meg.

MH-MTI
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest