Korom András – Makó

Négyest azaz jó érdemjegyet adott a Buzás Péter vezette makói képviselő-testület a városi rendőrkapitányság bűn- és baleset megelőzési munkájára és jelesre értékelte a rendőrség kiemelt bűncselekményekkel kapcsolatos tájékoztatási tevékenységét. Szintén ötöst adott, azaz kiválónak értékelte a bűncselekmények megelőzésével kapcsolatos tájékoztató, felvilágosító munkát éppen úgy, ahogy szintén 5-ösre értékelte a bűnmegelőzéssel kapcsolatos tanácsait is.

A második legrosszabb érdemjegyet, azaz a 3/4-det a makói kapitányság telefonos segítségkérésre való azonnali reagálása kapta. A lakossági bejelentésekre való reagálást, illetve a felderítést és a bűnelkövetők elfogását jóra, azaz 4-esre értékelte. A testület kiválónak értékelte a rendőrök közlekedési szabálysértőkkel szembeni intézkedését. A leggyengébb érdemjeggyel –  3-assal – a közterületek rendjére való ügyelést minősítették.

Igazoltatás. Ok nélkül nem zaklatják az embereket. A szerző felvétele

 

Jelest adott viszont civil szerveződésekkel (polgárőrséggel) való kapcsolatára épp úgy, ahogy azzal is teljesen egyetértett, hogy a rendőrök fölöslegesen nem zaklatják az embereket, illetve megfelelő tájékoztatást adnak tevékenységükről. A testület szerint a helyi kapitányság jól védi a makóiakat és a térségben élőket a bűnözők ellen. Makó közbiztonságát jó és kiváló közöttinek tartják a városatyák, ahogy kiválónak az önkormányzat és a rendőrség kapcsolatát is. Mindezek alapján jeles bizonyítványt állítottak ki a városi kapitányságnak a településen végzett munkájáért, hiszen összességében nagyon elégedettek azzal. A város fejlesztené a telefonos segélyhívásokra való reagálás gyorsaságát, erősítené a közterületek rendjét, illetve szívesen látná a gyalogos és az autós járőrök intenzívebb jelenlétét.

Nyomába eredtünk, hogy az egyszerű emberek hogyan látják a helyi közbiztonságot, illetve milyennek a rendőrség munkáját. A legtöbben a gyalogos járőröket szeretnék sokkal gyakrabban látni a város utcáin, főleg a belvárosban. Az autós járőrözést viszont a Honvéd városrészben és környékén kérnék többször, főleg sötétedés után.

 

Hogy milyennek érzik a város közbiztonságát a helybéliek? Ime::

 

 

Makó az a magyar település, melyen a főváros után a legtöbb, összesen 93 térfigyelő kamera vigyázza a közrendet a városi önkormányzat és a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési központja Bárka csoportja együttműködésének köszönhetően. Gyakorlatilag az egész belvárost bekamerázták, s ezek segítségével a rendőrség több esetben is azonosított és/vagy fogott el szinte percek alatt tettest. Makó az egyetlen megyei város, ahol a kerékpárlopások megelőzése érdekében egyedi azonosítót gravíroztak és gravíroznak a kétkerekűek vázába, s ennek köszönhetően számos ellopott kerékpár gazdáját (és eltulajdonítóját) is megtalálták. Legutóbb egy nagy értékű drótszamárét is.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest