Korom András – Makó

Megszületett a végső döntés a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel kórházigazgatói pályázatáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága közleményben hirdette ki a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet által júliusban közzétett, a 47 fekvőbetegellátó intézmény igazgatói megbízásáról szóló pályázat végeredményét. Ebben a makói kórház vezetésére benyújtott pályázatot érvénytelennek nyilvánította azzal a kitétellel, hogy az intézmény azon tíz kórházak egyike, mely integrációjáról már döntöttek. Ennek értelmében pedig a pályázatot érvénytelennek kellett nyilvánítani, s újabb fordulót már nem írnak ki rá. A Dr. Diósszilágyi Sámuel élére egyetlen személy aspirált: dr. Baráth Lajos, az eddigi főigazgató.

– Nem ért váratlanul a döntés, ugyanis az Emberi Erőforrás Minisztériumától már birtokomban van a levél, mely szintén erről értesít. E levél és más dokumentumok alapján januártól a makói kórház a vásárhelyi Erzsébet kórházhoz fog tartozni – mondta hírportálunknak dr. Baráth Lajos.

A vásárhelyi Erzsébet kórház igazgatói pályázata érvényes, e szerint azt a következő öt évben is az eddigi főigazgató, dr. Kallai Árpád vezeti.

Még bizonytalan milyen vizsgálatok maradnak a makói kórházban. A szerző felvétele

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest