Hírek

Tanítványok tanítottak


A Speed Stacks manapság egyre népszerűbb a gyermekek, fiatalok körében. A sportot csapatban és egyénileg egyaránt lehet űzni, és mint bármely másban itt is rendeznek számos színvonalas versenyt. Sok jótékony hatása van a „poharazásnak”. Gyors mozgást és gondolkodást igényel így többek között fejleszti a gyorsasági koordinációs képességet és a szem-kéz koordinációt.
A mai nap a Stack Up világnapja. Ez alkalomból a Barcson poharazó gyerekek tanították társaikat. Az Arany János Általános Iskolában minden osztálynak lehetősége volt arra, hogy megismerkedjen a „poharazás” fortélyaival. A már gyakorlott poharazók egy bemutatóval próbálták, ösztönözi a diákokat, arra, hogy komolyabban is fogalakozzanak ezzel. A bemutató után gyakorolásra is maradt idő.

– Szeretnénk, ha minél többen megismernék és komolyabban is foglakoznának ezzel. Én egy éve csinálom és szerintem a Spedd Stacks jobb, mint a számítógép, mert a barátaimmal lehetek a szakkörökön és versenyezhetünk is egymással – mondta el Tóth Bence a barcsi poharazók egyike.

A napot egy hatalmas gúla készítésével zárták, melyet körülbelül 130 pohárból építettek.

Barcs Híradó