Különböző zöldségekből készült saláta készítésében segédkeztek ma délelőtt az ovisok a Széchenyi utcai óvodában. Nyers répa, karalábé, paprika, paradicsom került az egészséges finomságba, amit a kicsik nagy kedvel fogyasztottak úgy, hogy saját munkájuk gyümölcseként tekintettek a salátára. Az apróságok a hét során ugyanígy gyümölcsökből készült ízelítőt is készítettek maguknak, és hátra vannak még téli finomságok ízlelgetése.

Az óvodában tavaly indult a kezdeményezés, amely az egészséges életmódra való nevelést helyezi a középpontba. A tematikus napok keretében a gyerekek november közepén egy héten át az átlagosnál több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, miközben az óvónők megismertetik őket azok egészségre gyakorolt hatásáról.  A programba az óvoda a szülőket is igyekszik bevonni, a felnőtteknek idén gasztronómiai témájú előadást szerveztek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest