Makó

Kamerával népszerűsíthetik Kiszombort


Olyan alkotásokat vár a helyi önkormányzat, melyek minél teljesebben mutatják be a Kiszombor jellegzetes épületeit, népszerű rendezvényeit, az emberek ünnep- és hétköznapjait – egyéni, fiatalos szemszögből. A győztes alkotást az önkormányzat által felkért zsűri választja majd ki. Filmjeikkel kizárólag a legalább 13, ám legfejlebb 30 életév közötti helyi lakosok jelentkezhetnek. A műfaji megkötöttségek nélkül készült film legalább 30 másodperces, de legfeljebb 2 perces lehet, készülhet DVD, avi vagy MPEG formátumban.
A pályázat jelentkezési lapja átvehető Ady Endre Művelődési Házban, (vagy kérhető az aemh@vipmail.hu) e-mail címen. Ugyanitt kell leadni személyesen az elkészült alkotásokat is legkésőbb november 30-ig. Érvényesen az nevezhet, aki a nevezési lapot és a pályamunkát is beadta.

A nyertes alkotása internetes megjelenése mellett, értékes könyvcsomaggal is gazdagodik. A határidő után beérkezett pályamunkákat nem fogadják el. A kiíró a film készítésével kapcsolatos költségeket nem téríti meg. A pályázaton nem indulhatnak a helyi önkormányzat tisztségviselői, alkalmazottai, valamint azok közeli hozzátartozói. Egy egyéni pályázó legfeljebb egy pályamunkát nyújthat be, csoportos pályázat esetén egy pályázó legfeljebb egy csoport tagja lehet.

A filmek készítői a nevezéssel egyidejűleg vállalják, hogy a beadott pályaműveik a továbbiakban az önkormányzat tulajdonát képezik, így a továbbiakban az jogosult kizárólagos felhasználására, nyilvánosságra hozatalára, híradási célú publikációkban. A pályázó a pályamunka benyújtásával egyidejűleg lemond mindenféle térítési és költségigényéről. Az önkormányzat a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja, a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja.

Makó Híradó