Makó

Harmadik a Makó Nagy Vagy!


Már reggel 7-re megérkezett a kecskeméti fürdőbe a Kálvin Téri iskola csapata, mely az első három feladat teljesítése után hosszas várakozásra kényszerült. Csak délután 3 órakor folytathatta a versenyt, hiszen ekkor kezdődtek középdöntős feladatokra. 

A makói csapat kiváló felkészültségét mi sem bizonyította jobban, minthogy minden feladatot elsőként vagy másodikként teljesítettek. Ám a szerencse nem állt mellettük: a celeblövő feladatban ugyanis hibás eszköz jutott nekik, s emiatt csak az utolsó előtti helyet érték el. Emiatt végeztek csak a harmadik helyen . 
Ráadásul a hatalmas csúszás miatt a TV2 úgy döntött, az első három csapat helyett csak az első és a második juthat tovább. Ezért a makói diákok számára délután 5 órakor véget ért a középdöntő, annak ellenére, hogy nagy eséllyel indulhattak volna még a döntőben is. 
Szentpéteri Csilla, a csapat vezérszurkolója a verseny alatt végig támogatta, bíztatta a gyerekeket, így neki köszönhetően a makói csapatnak volt a legszuperebb vezérszurkolója, de a diákokból, szülőkből és tanárokból álló szurkolótábor is fantasztikus erővel bíztatta a Makó Nagy Vagy csapatot. A műsorvezető ezért többször is kiemelte lelkesedésésüket. A hosszas várakozás sem vette el a szurkolók kedvét: amikor kellett, „síppal, dobbal, nádihegedűvel” felszerelkezve lelkesítették a vízben küzdőket. 
A TV2 stábja több interjút készített Szentpéteri Csillával, a csapattagokkal és a szurkolótáborukkal is. 
A verseny felvételét a TV2  november 11-étől vasárnap délelőttönként sugározza, azaz mindenki követheti majd, hogyan versenyzett a Kálvin Téri Református Általános Iskola Nagy Vagy csapata: Ábrahám Pál, Krucsó Ákos, Panyor Krisztina, Panyor Zsuzsanna, Hajnal Fanni, Nagy Ádám, Papp Márton, Kardos Ákos és Gera Dóra. De láthatók lesznek a csapat  felkészülésében mindvégig résztvevő cseretagjai: Kovács Gábor, Badóné Fürtön Judit, Kincses Noémi, Dobos Donát, Seleján Nóra és Kiss Csanád is.