2016. 01. 26., kedd, 14:22

Nyomoznak a makói tanár ügyében

Nyomoznak a makói tanár ügyében

Ismeretlen tettes ellen, személyes adattal visszaélés vétsége miatt rendelt el nyomozást Makói Járási Ügyészség. A hatóság azt próbálja kideríteni, valóban érdeklődött-e a fenntartótól valaki a Pápay iskolában, arról, ki írta alá a pedagógusok országos tiltakozó levelét. A KLIK szegedi tankerületi vezetője korábban tagadta, hogy ők bárki után nyomoztak volna.


Korom András - Makó


A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat által működtetett Vásárhelyi út 1-3. szám alatti iskolában dolgozó Horvátné Oláh Mária azzal híresült el, hogy aláírta a tanárok országos tiltakozó petícióját, majd azt nyilatkozta, hogy főnöke közölte, többször is keresték a KLIK-től, hogy megtudják, kik írták azt alá.

A Vásárhelyi út 1-3.szám alatt - ahogy ezt a makóiak jól tudják - a Pápay Endre iskola (valamint óvoda és gyermekotthon) működik, mely a vásárhelyi Kozmutza Flóra Iskola és Szakiskola tagintézménye. Horváthné azonban nem a vásárhelyi, hanem a szegedi tankerület pedagógusa. A szegedi tankerület vezetője, Pljesovszkiné Ujfalucki Judit a Délmagyarnak írásban azt nyilatkozta, hogy Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem indít és nem is indíthat nyomozást egyik munkavállalójával szemben sem, és semmiféle szankcióban nem részesül az, aki aláírta a tiltakozó ívet. A KLIK kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkáltatói feladatait szigorúan a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően lássa el.

Információnk szerint egy férfi tett feljelentést az ügyészségen, miután olvasta, hogy Horvátné Oláh Mária azt mondta: azt követően sem fél, hogy nyomoznak utána. A feljelentő szerint az, hogy egy állami intézmény nyomozást, illetve adatgyűjtést, listázást végezhet tiltakozó személyekkel kapcsolatban, felvetheti a személyes adattal visszaélés gyanúját.

- A Makói Járási Ügyészség január 21-én nyomozást rendelt el személyes adattal visszaélés vétsége miatt ismeretlen elkövetővel szemben. Az ügyben a nyomozást a Makói Rendőrkapitányság folytatja a Makói Járási Ügyészség felügyelete mellett - válaszolta hírportálunk kérdésére dr. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyész-szóvivője.

Szóljon hozzá, írja le véleményét!